Travertin vloer

Bij een travertin vloer is het regelmatig zuigen aanbevolen. Hiermee verwijdert u het grootste deel van o.a. zand. Daarnaast kunt u de vloer reinigen met edelzeep. Mocht u merken dat de vochtopname toeneemt dan kunt u overwegen om de vloer te impregneren. Dit betekend dat er een speciale vloeistof aangebracht wordt op de vloer zodat er een vuil- en vochtafstotende laag overheen komt. Ook bij polijsten of schuren van een travertin vloer is impregneren mogelijk omdat bij deze methoden de toplaag van de vloer wordt aangetast. Hierdoor neemt de vochtopname van de vloer toe.

Door de vloer te polijsten krijgt deze zijn oorspronkelijke glans terug en het is een perfecte oplossing voor het weg werken van kleine krasjes. Mochten er diepere krassen in de travertin vloer zitten van zo’n 0,5 tot 3,0 mm dan is schuren vaak beter dan polijsten. Bij het schuren wordt er een dikkere laag verwijderd. Hierdoor worden de diepere krassen geëgaliseerd.

Marmer vloer

Het is prachtige steensoort bestaande uit een combinatie van natuurlijke elementen en kalk. Dit geeft een relatief zacht materiaal als resultaat wat allerlei mooie patronen en kleuren kan hebben. Het wordt wel snel vies en kan ook beschadigd raken. U moet ook goed uitkijken met zuren, deze moet u echt proberen te vermijden.

Als u de marmer vloer impregneert wordt er een beschermlaag aangebracht waardoor vocht, vet en vuil moeilijker binnen kan dringen. Dit geeft u meer tijd om te handelen op het moment dat er iets mis gaat, bijvoorbeeld het omstoten van een glas wijn.

Marmer kunt u droog of nat reinigen. Droog reinigen kunt u doen d.m.v. vegen en stofzuigen om zand, stof of vuil te verwijderen. Met nat reinigen wordt het vuil opgelost en afgevoerd met water.

Nadat een marmer vloer is gelegd en de eerste twee weken voorbij zijn, kunt u de cementsluier en het bouwvuil laten verwijderen. Geef de vloer daarna goed de kans om te drogen (minimaal 24-48 uur).

vloeren boenen

Vraag direct een offerte aan

Vraag direct een offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.