Voor tapijtreiniging kennen we twee methodes: . De ‘Bonnet’ methode, waarbij het tapijt meer oppervlakkig gereinigd wordt en de Sproei Extractie methode, waarbij het tapijt zeer grondig gereinigd wordt dmv de ‘heet water injectie’. Wij helpen u graag om de juiste reinigingsmethode te kiezen.

Als u kiest voor de Bonnet methode, zal de vloerbedekking of het tapijt in eerst instantie met een speciaal reinigingsmiddel behandeld worden. Daarna wordt de top (de oppervlakte) met behulp van een schrobmachine gereinigd. De machine is voorzien van een synthetische pad van microvezel of van een katoenen pad. Deze twee materialen nemen het losgeweekte vuil op.

Deze methode is een hele mooie manier om tussentijds uw tapijt te laten reinigen. De droogtijd is zeer beperkt (ongeveer een half uur) omdat er maar heel weinig water wordt gebruikt. Tevens is deze machine tijdens het gebruik erg geluidsarm is, zodat u ook tijdens kantooruren de vloerbedekking kunt laten reinigen.

De Bonnet methode geeft voordelen:

  • Het is een snelle reiniging
  • Het is goedkoper door minder dure apparatuur en korte tijd
  • Het is geluidsarm

De Bonnet methode geeft ook nadelen:

  • Het is niet geschikt voor het verwijderen van zand, dit is echter op te lossen door vooraf met een borstelzuiger het tapijt/vloerbedekking te zuigen
  • Er is geen diepte reiniging van het tapijt/vloerbedekking

De Sproei Extractie methode kan uw tapijt/vloerbedekking nieuw leven in blazen. Door deze methode wordt maximale waterdruk op het tapijt uitgeoefend . Hierbij wordt de temperatuur opgevoerd waar het vuil mee aangepakt wordt. Bovendien wordt er vacuüm gewerkt waardoor ook het vuil binnenin het tapijt wordt aangepakt en kan worden verwijderd!

Er wordt meer water gebruikt dan bij de Bonnet methode, waardoor uw tapijt/vloerbedekking minder snel weer klaar zal zijn voor gebruik. Hier staat wel tegenover dat uw tapijt/vloerbedekking na deze reiniging langer mee zal gaan.

Om het droogproces te versnellen voorzien we het project van blowers/drogers. In uitzonderlijke gevallen gebruiken we extra verwarmingsunits. Bij extreme vervuiling is het ook mogelijk vooraf te boenen. Het inweek product/reinigingsmiddel wordt hierbij voor geneveld waarna het in geboend wordt met een inschijfmachine of een boenmachine.

tapijtreiniging

Vraag direct een offerte aan

Vraag direct een offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.