Serverruimtes of datacenters hebben, net als ruimtes in bedrijven of appartementen, ook onderhoud nodig. De serverruimte is vaak het hart van een organisatie en stof kan dan snel leiden tot kleine storingen. Deze kleine storingen kunnen echter serieuze gevolgen hebben.

Bij het reinigen van serverruimtes of datacenters wordt gebruikt gemaakt van geïoniseerde perslucht. Er worden statische ladingen geneutraliseerd met behulp van een ionisatiepistool. Hierbij worden er geen nieuwe stofdeeltjes aangetrokken waardoor oppervlakten gemakkelijker schoon te blazen zijn. Het is belangrijk dat de perslucht van water of olie vrij is want, net als de statische lading zelf, kan dit net zulke grote problemen veroorzaken aan uw IT apparatuur.

Er kan stof en puin onder de vloer komen in de serverruimte of het datacenter door het gebruik van de ruimte, een verbouwing of een aanpassing. Bijvoorbeeld brandmelders of nieuwe bekabeling. Wij dragen er zorg voor dat de ruimte zorgvuldig en vakkundig schoon wordt gemaakt. Er zal geen gevaar ontstaan voor instabiliteit doordat de vloer door ons gedemonteerd wordt. Na het reinigen en afnemen met een klamvochtige doek bouwen wij de vloer weer keurig dicht.

Vraag direct een offerte aan

Vraag direct een offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.